Shell Refyne Project

Wesseling Duitsland

Project:Steelwork  Shell Refyne Project Wesseling Germany

Opdrachtgever: Shell Deutschland Oil GmbH

 

 

Het REFHYNE-project staat op het punt de bouw van Europa’s grootste PEM-elektrolyser te voltooien. Het startschot voor de productie van groene waterstof op industriële schaal werd gegeven op 2 juli 2021.

De nieuwe elektrolyser zal een piekvermogen hebben van 10 megawatt en zal tot 1.300 ton waterstof per jaar kunnen produceren. Dit komt overeen met de hoeveelheid waterstof die nodig is om ongeveer 16 miljoen kilometer te rijden met een waterstofbus, een afstand die overeenkomt met veertig keer de aarde rond.

Met de installatie van indrukwekkend grote Venturi daken die Frijns heeft gebouwd heeft de bouw van de REFHYNE-installatie een nieuwe belangrijke mijlpaal bereikt. .

Drie speciale kranen waren nodig om de twee zogenaamde Venturi-daken op het systeem te hijsen. De twee modules beslaan een dakoppervlak van 25 bij 18,5 meter en wegen 46 ton. De dakconstructie zorgt ervoor dat de productieruimte op een milieuvriendelijke en grondstofbesparende manier wordt geventileerd. Er is geen behoefte aan mechanische ventilatie.

Frijns is verantwoordelijk voor de levering en montage van al het staalwerk voor de onderconstructie, bordessen, leuningwerk en Venturidaken.

De daken zijn bekleed met Kalzip beplating en rondom volledig afgewerkt met zetwerk.

Totaal tonnage ca.  90 ton

 

Overige projecten

Twee nieuwe processgebouwen Nifa C and D Chemelot
Geleen, Nederland
Productiehal en distributiecentrum Canpack (fase 2)
Helmond, Nederland
All Weather Terminal Arcelor Mittal Flat Products
Gent, België
Olefins4 Geleen
Geleen, Nederland
Renovatie gebouw USAG
Brunssum, Nederland
Rainbow II Project
Rotterdam NL
Finishing Project PPF6
Sabic Geleen, Nederland
Proces-gebouw Canpack Fase 1
Helmond, Nederland